PKK/KCK OPERASYONU - 36 gözaltı 47 tutuklama!

18-03-2016
Rûdaw
Etiketler PKK KCK Ağrı DBP HDP Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – PKK/KCK’ye yönelik yapılan operasyonlar kapsamında 36 kişi gözaltına alındı, 47 kişi de tutuklandı.

 

Ağrı'da, HDP Ağrı İl Örgütü binasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 25’i tutuklandı.

 

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 14 Mart tarihinde düzenlediği operasyonunda 27 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Gözaltında bulunan E.D. ve C.A., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 

Mahkemeye sevkedilen ve aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ağrı İl Eşbaşkanı Barış Demir ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı İl Eşbaşkanı Hanım Yıldırım’ın da bulunduğu 25 kişi bugün "terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklandı.

 

5 ilde 10 tutuklama

 

Kahramanmaraş merkezli 5 ilde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 10'u tutuklandı.

 

PKK/KCK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Kahramanmaraş, İstanbul, Elazığ, Antep ve Urfa'da gözaltına alınan 20 kişi, işlemlerinin ardından sevkedildikleri adliyede mahkemeye çıkarıldı.

 

"Terör örgütü üyesi olmak", "örgüte yardım ve yataklık" ile "örgütün propagandasını" yapmak suçlarından 10 kişi mahkemece tutuklandı.

 

Antalya: 12 tutuklama

 

Antalya'da PKK'nin gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 14 kişiden 12'si tutuklandı.

 

2 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

 

Kırşehir’de 6 gözaltı

 

Kırşehir'de, PKK'nin propagandasını yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan 2 HDP yöneticisinin de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevkedildi.

 

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Kırşehir İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri Salih C. ve Bekir Ü. ile üniversite öğrencileri A.S, M.K, H.E. ve M.G'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

 

Gözlatına alınanlar, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevkedildi.

 

Siirt’te 30 gözaltı

 

Siirt'te de PKK/KCK’ye yönelik düzenlenen operasyonda, DBP Siirt İl Eşbaşkanı Kıymet Mut'un da aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

 

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerince 57 adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

 

Operasyonda, aralarında DBP İl Eşbaşkanı Mut, BDP eski İl Başkanı Mehmet Ata İnan, eski belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve parti yöneticisinin bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli