Haseke'de ABD üssüne saldırı: ABD’den bölgeye takviye

18-01-2024
Etiketler ABD Suriye Rojava İran İslami Direniş
A+ A-

Haber Merkezi – Haseke’de ABD güçlerinin konuşlu bulunduğu Himo üssüne gece geç saatlerde roket saldırısı gerçekleştirildi. Öte yandan ABD ordusuna ait bir kargo uçağı bu sabah Haseke'nin kuzeyindeki Rumeylan kırsalındaki Karab Al-Jir üssüne indi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Haseke’de ABD güçlerinin konuşlu bulunduğu Himo üssüne gece geç saatlerde İran destekli gruplarca roket saldırısı gerçekleştirildi

Şarku’ul Avsat’a göre saldırıda ölü veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

Amerikalı yetkililerce saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

ABD’den bölgeye takviye

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, askeri teçhizat, mühimmat ve lojistik malzeme taşıyan bir Amerikan kargo uçağının bu sabah ABD kuvvetlerinin konuşlandığı Haseke'nin kuzeyindeki Rumeylan kırsalında bulunan Karab Al-Jir üssüne indiğini bildirdi.

SOHR, takviyenin İran'ın Suriye topraklarındaki ABD üslerini hedef almaya devam ettiği bir zamana denk geldiğine dikkati çekti.

ABD ordusu 16 Ocak’ta da El Velid Geçidi üzerinden Rojava’daki koalisyon üslerine 25 kamyondan oluşan askeri ve lojistik takviye kuvvetle göndermişti.

İran destekli "İslami Direniş" adlı grup “Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarına karşılık” Irak, Kürdistan Bölgesi, Suriye ve Rojava’da koalisyon üslerine sık sık roket ve kamikaze İHA'larla saldırılar düzenliyor.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, 9 Ocak'ta ABD güçlerinin 17 Ekim 2023'ten bu yana 127 kez saldırıya uğradığını açıklamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli