Tuzhurmatu’da çarşı yakıldı

Tuzhurmatu (Rûdaw) - Tuzhurmatu'da Kürt esnafların dükkanlarının bulunduğu çarşı, Heşdi Şabi tarafından yakıldı, evler yağmalanıyor.

 

Tuzhurmatu'dan telefonla Rûdaw'ın canlı yayınına bağlanan Semir Latif isimli Kürt vatandaş, Heşdi Şabi'nin Kürtlerin evlerini yağmaladığını söyledi.

 

Heşdi Şabi'nin Tuzhumatu'daki Kürt çarşısını ateşe verdiğini dile getiren Semir Latif, Heşdi Şabi'nin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) teşkilat binasını patlattığını ifade etti.

 

Latif, şunları söyledi:

 

“Heşdi Şabi, Kürt mahallelerini yağmaladı. Ailelerimizin fotoğrafları ve elbiseleriyle bizi aşağılıyorlar. Ancak biz Kürtleri bununla küçük düşüremezler. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bu utanç bizi bu hala getirenlere aittir.

 

Savaştık, peşmergeler de savaştı ancak daha sonra yukarıdan hangi emrin geldiği bilmiyorum, bir grup çekildi. Kürt evlerine Heşdi Şabi bayrağını çektiler. Başkan Barzani'den, Erbil'e gelmemiz için bir yolun açılmasını talep ediyoruz. Çok zor durumdayız. 5 aile bir tek eve sığınmış durumdayız. Çocuklarımı Kelar'a göndermiştim.”

 

Tuzhurmatulu vatandaş, Heşdi Şabi'nin kent içine dağıldığını ve dağların eteklerine kadar geldiğini bilgisini verdi.

 

Heşdi Şabi'nin keskin nişancılarının kentten ayrılan sivilleri hedef aldığını belirten kaynak, şöyle devam etti:

 

“Dün kendi gözlerimle kıyameti ve mahşer gününü gördüm. Kentteki insanların büyük bir bölümü Kelar ve diğer bölgelere kaçtı, çadırlarda kalıyorlar. Bir Kürt olarak Başkan Barzani'den talebim, Erbil ve Duhok kapılarını açmasıdır. 2 milyon Arap'a kapı açtılar bizi de alsınlar.”

 

Peşmerge Güçleri'nin Kadir Kerim nahiyesine çekildiğini ifade eden Latif, “Kürt mahallesi olan Rızgari Mahallesi ateşe verildi. Rûdaw TV'de çıkan ve kentte direnen gönüllülerin evleri de tek tek kundaklandı. Kentte mahsur kalan aileler var” diye konuştu.