MUSUL - Bir otomobile SİHA'lı saldırı: 5 ölü, 2 yaralı

17-07-2022
Rûdaw
Etiketler SİHA Musul Dicle
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Musul’un batısındaki Dicle bölgesinde SİHA’lar bir otomobili bombaladı. Irak Parlamenteri Şervan Duberdani, saldırıda otomobilde bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Bugün menşei hangi ülkeye ait olduğu henüz netleşmeyen SİHA’lar saat 14:30 sularında Musul’un batısındaki Dicle bölgesindeki bir kontrol noktasında bir otomobili hedef aldı.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Ninowa Parlamenteri Şervan Duberdani, Musul’un batısındaki Dicle bölgesinde Şam Kontrol Noktasına yakın bölgede SİHA’ların bir otomobili bombaladığını söyledi.

Duberdani, saldırıda otomobilde bulunan 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin ise yaralandığını sözlerine ekledi.

Ninowa Parlamenteri, aracın Badoş-Telafir-Şengal’e giden yol ayrımında hedeflendiğini ve aracın Erbil plakalı olduğunu sözlerine ekledi.

Şuana kadar araçta bulunanların kimlik bilgileri ve saldırıyı düzenleyen SİHA’nın hangi ülkeye ait olduğu netleşmedi. Ayrıca, Irak'lı yetkililerden saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil. 

Öte yandan Kürdistan Bölgesi Anti-Terör Birimi'nden saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, hedef alınan aracın PKK'ye ait olduğunu ve TSK'ya ait SİHA'larca bombalandığı kaydedildi. Açıklamaya göre saldırıda araçta bulunan 4'ü erkek 1'i kadın 5 PKK üyesi yaşamını yitirdi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli