KERKÜK - IŞİD halktan zorla haraç topluyor

Erbil (Rûdaw) - IŞİD Kerkük’ün güneyindeki köylerde halktan zorla haraç topluyor.

IŞİD, 16 Ekim olaylarının ardından Kerkük’ün güneyinde boş kalan Peşmerge Güçleri’nin cephelerini kullanarak bölgedeki köylerden zorla haraç topluyor. 

Bölgede 16 Ekim olaylarından önce Peşmerge Güçleri’nin 53 cephesi bulunuyordu. Irak’lı güçler cephelerin çoğunu boş bıraktı. IŞİD’in faaliyetleri tamamı Kürtlerden oluşan 13 köy üzerinde tehlike ve endişe yaratıyor. Köylüler bölgenin boşaltılmasına ilişkin uyarılarda bulunuyor.

Rûdaw’a konuşan Yengicey Tallebani köyü muhtarı Ramazan Mecid, “Peşmerge cepheleri boş kalmış. Hiçbir Iraklı güç cephelerde yok. Bundan dolayı IŞİD rahat hareket ediyor. Özellikle Heftexar köyü sınırında” dedi.

IŞİD’in etkili olduğu bölgelerde çok sayıda tahıl yangını yaşandı. Bölge sakinleri, her yangının ardından yere döşenmiş bir bombanın patladığını ya da IŞİD mensuplarını gördüklerini belirtiyor.

Kerkük’ün güneyinde Peşmerge Güçleri’nin boşalttığı 53 cephe bulunuyor. Irak’lı güçler cephelerin çoğunu doldurmadığı için IŞİD mensupları boş cepheler üzerinden köylere gelerek halktan haraç alıyorlar. Para vermeyenleri de cezalandırıyorlar.