Komünist Başkan Maçoğlu: İşçi arkadaşlarla diyaloğumuz çok iyi

17-03-2021
Rûdaw
Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu
Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu
Etiketler Dersim Fatih Mehmet Maçoğlu DİSK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, DİSK Genel İş Sendikası ile imzaladıkları protokolle daha önce verdikleri sözlerden birini daha hayata geçirdiklerini söyledi.

Dersim Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında, işçi ve çalışanlarım yaşam ve çalışma haklarına yönelik toplu sözleşme imzalandı.

Rûdaw TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu 15:00 bültenine katılan Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, protokol hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Maçoğlu, “Aslında biz sosyalistlerin işçi sınıfına karşı tavrımız belli, sadece aldığımız karar bizi bağlayan bir durum değil. Biz devrimci halkçı geleneğe sahip olanlar dünyada bütün canlıların yaşamına dair sözlerimiz var, ezilen tüm sınıflara dair sözlerimiz var. İşçilerin özlük haklarına dair sözlerimiz var ve bir program dahilinde yürütüyoruz bu sözleri” dedi.

Protokolun içeriğine ilişkin de bilgi veren Maçoğlu, şunları kaydetti:

“1 Mart’tan geçerli olmak üzere, özellikle Disiplin Kurulu’nda kadınların da olması zorunluluğuyla ilgili bir protokol. Yine LGBT bireylerine onur haftasında bir gün izin verilmesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele gününde kadınların izinli sayılması, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve Engelleriler Haftası’nın ilk günü olan 10 Mayıs günü engelli çalışanlara ücret verilmesi. Bunun yanında kadın ve LGBT üyelerine taciz saldırılarında kadın ve LGBT bireylerinin beyanlarının kabul edilmesi kabul edilirken, yüksek lisans mezunlarının taleplerinin karşılanması gibi mesleki tanımların yapılması. İşçilere çalıştıkları her öğün için yemek, önceki maaşlarına yüzde 50 ve yüzde 100 de kira yardımı yapılması. Cinsel yönelimlere saygı duyulması. Aynı zamanda tüm işçi ve çalışanların da gelirlerinin yüzde 20 arttırılması yönünde karar aldık.”

“Bizim işçilerle diyaloğumuz ve ilişkilerimiz iyi” diyen Başkan Maçoğlu, “Ayrıca Dersim’de tüm işçi arkadaşlarımızın belediyeye yaklaşımı iyi, bunu olumlu karşıladılar. İşçileri sadece çalışma üzerinden değerlendiren bir siyaseti doğru bulmuyorum. Aynı zamanda işçilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve iradesine dair bakış açımız çok nettir. Köle gibi çalıştırılmasına karşı çıkan, işçinin kendi çalışma alanına karşı sorumluluk üstlendiği bir anlayışı örgütlemeye çalışıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın çoğu bunu bilince çıkarmış” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli