Keklik dövüşleri: ‘Paha biçilemeyen keyif’

17-02-2017
Rûdaw
Kerkük'te keklik dövüşleri
Kerkük'te keklik dövüşleri
Etiketler Kerkük Keklik dövüşü
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’te her perşembe, çok sayıda kişiyi biraraya getiren olay keklik dövüşleri oluyor.

 

Kekliklerini dövüştürmek için farklı kentlerden gelenler bile var. Erbil’den Kerkük’e bunu için gelen Sebhan Abdullah, dövüştürdüğü kekliği yüksek bir fiyata aldığını söyledi.

 

Keklik sahipleri, bu olayı “paha biçilmez bir keyif” olarak niteliyor.

 

Birkaç ay kekliği dövüşe hazırlayan Sebhan’ın yüzü, yarım saatlik dövüşten sonra gülüyor. Çünkü dövüşü kazanan onun kekliği oluyor.

 

Sebhan, “Bu kekliği dövüş için aldım. Dövüştüğü kekliği kafesine doğru koşturmasaydı onu diğer kekliğin sahibine verecektim. Ama 30 dakikada bunu başardı. Diğer keklik benim oldu ya, sanki dünyalar benim oldu. Bütün dünyayı satın almış gibi hissediyorum” şeklinde konuştu.

 

Bir başka keklik sahibi Muhammed Ali ise, “Kerkük ve Erbil’in Herir ilçesinde perşembe, Koye ve Ranya ilçelerinde cumartesi, Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta ise cuma günleri dövüşler düzenleniyor. Sadece eğlence amaçlı yapıyoruz, para üzerine değil. Kekliği kaçan üzülüyor, kovalayan seviniyor” diye anlattı.

 

Kerkük’teki dövüş alanında en pahalı kekliğin fiyatı bin dolar. Ancak diğer kentlerde bu fiyat 4 bin dolara kadar çıkıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli