Başbakan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü

17-01-2024
Etiketler Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Başbakan Mesrur Barzani ABD Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Davos'ta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüşen Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını ve durdurulması gerektiğini söyledi.

Jake Sullivan, Mesrur Barzani'ye, Biden ile Kürdistan Bölgesi'nin istikrarının nasıl korunacağı konusunu görüşeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani Salı günü Davos'ta  Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya geldi.

Toplantının ana konusu İran’ın Erbil saldırısı ile Kürdistan Bölgesi'nde güvenlik ve istikrarın korunmasının önemi oldu.

Görüşmeye ilişkin Kürdistan Bölgesi Hükümetinden yapılan açıklamada, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın Kürdistan Bölgesi'ne desteğini ifade ettiği ve "Kürdistan Bölgesi'nde barışı korumaya yönelik tedbirleri Başkan Joe Biden ile görüşeceğini vurguladığı" belirtildi.

Barzani, "Sivillere yönelik saldırıların ve hedef almaların devam etmesi için hiçbir haklı mazeret olamaz ve bunların durdurulması gerekiyor" dedi.

Öte yandan  Beyaz Saray, görüşmeye ilişkin  yaptığı açıklamada ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın İran'ın Kürdistan Bölgesi başkenti Erbil'e yönelik pervasız füze saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.

Sullivan saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Beyaz Saray açıklamasına göre, toplantıda petrol ihracatının yeniden başlatılmasının, istikrar ve geçim kaynaklarını desteklemek için Irak federal hükümetinin Kürdistan Bölgesi'ne mali yardım göndermeye devam etmesinin öneminin tartışıldı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, Kürdistan Bölgesi'nin ülkesiyle olan güçlü ortaklığına övgüde bulundu ve ülkesinin Kürdistan Bölgesi'ne desteğini yineledi

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli