Kürt memur gözaltına alındıktan birkaç saat sonra hayatını kaybetti

16-12-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kerkük Kürt Memur Güvenlik Güçleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kerkük'teki güvenlik güçleri dün erken saatlerde, devlete ait bir petrol dağıtım şirketinde çalışan Abdülkadir Sabah’ı (46) gözaltına aldı. Sabah gözaltına alındıktan birkaç saat sonra ailesine, cenazesini almaları için bilgi verildi.

Bir çocuk babası Sabah’ın neden gözaltına alındığı ve ölüm nedeni henüz bilinmiyor.

Sabah’ın kardeşi Macid Sabah, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, Irak Ulusal Güvenlik Güçleri’ne bağlı bir grup silahlı kişinin perşembe günü erken saatlerde Kürt memurun evine baskın düzenlediğini belirterek "Bu öğlen Kerkük'teki adli tıptan cenazesini aldık" dedi.

Sabah’ın vücudunda işkence izine rastlamadıklarını ifade eden aile üyeleri ancak sağlık sorunları olan birinin evine gecenin geç saatlerinde baskın düzenlenip bu şekilde gözaltına alınmasının yaşamını yitirmesinde etkili olabileceğini belirtti.

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şaxewan Abdullah, “Irak Ulusal Güvenlik Teşkilatı Başkanı benimle temasa geçti ve olayı araştırdıklarına dair güvence verdi. Ayrıca Kürt memuru gözaltına alan tüm ekibin tutuklandığını ve şimdi Ulusal Güvenlik Teşkilatı’ndan üst düzey bir heyetin konuyu araştırmak üzere Kerkük'e gitmekte olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli