Roj Partisi Genel Sekreteri: Türkiye alt yapıyı vurarak Rojava'daki Kürtleri göçe zorlamak istiyor

16-10-2023
Rûdaw
Rojava'da santraller onarılmaya çalışılıyor.
Rojava'da santraller onarılmaya çalışılıyor.
Etiketler Rojava Alt yapı Saltral Hava Saldırısı
A+ A-

Hisên Omer

Erbil (Rûdaw) – Rojava’da alt yapı ve enerji tesislerinin hava saldırılarıyla tahrip edilmesi, etkisini her geçen gün daha fazla hissettiriyor.

Türkiye'nin hava saldırıları nedeniyle Rojava’nın alt yapısında büyük hasar oluştu.

Tirbespiyê köyü yakınlarında yaşlı bir kadın evinin bahçesinde yürürken, Türk savaş uçakları evinin yakınındaki bir petrol istasyonunu bombaladı.

Güvenlik kamerası tarafından çekilen görüntülere Rûdaw ulaştı. Görüntülerde Türk savaş uçaklarının geçekleştirdiği bombardımanın yaşlı kadını çok korkuttuğu görülüyor.

Öte yandan yerel bir kaynak Rûdaw'a, şarapnel parçaları nedeniyle aynı köyde bir vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Rojava Özerk Yönetimi ise yakılıp yıkılan bazı santralleri onararak yeniden faaliyete geçirdi.

Büyük yıkıma rağmen Özerk Yönetim'in teknik ekipleri su ve elektrik santrallerini onarmaya çalışırken, bazı santralleri de yeniden faaliyete geçirdi.

Rimelan Elektrik Santrali'nin çalışanı Ebdo Hisên, Rûdaw'a, elektrik santrali onarımlarıyla ilgili en son bilgileri verdi:

"Rimelan'da 3-4 santral hizmete girdi. Milletin ihtiyacını karşılamak için kullanıyoruz diyebiliriz ama birçok yerde elektrikler kesildi. Şu anda kurumlarımız ve kamu için çalışıyoruz. Halkın su, ekmek ve elektrik gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanıyoruz."

Maşok köyü ve çevresinde de çok sayıda elektrik santrali bombalandı.

"Türkiye, Kürt topraklarını boşaltmak ve demografiyi değiştirmek istiyor"

Roj Partisi Genel Sekreteri Kovan Kino, Rûdaw'a, Türkiye'nin Rojava halkını göçe zorlamak için altyapısının yüzde 80'ini yok ettiğini söyledi. Kovan Kino şu ifadeleri kullandı:

"Petrol, su, elektrik ve gaz sahalarının yüzde 80'ini yok ettiler. 100'den fazla su ve elektrik sahası hedef alındı. Türk hükümeti milletimizin susuz, elektriksiz kalmasını, böylece yeniden mülteci haline gelmesini, Kürtlerin topraklarının boş kalmasını ve bununla birlikte topraklarımızda demografik bir değişimin gerçekleşmesini istiyor.”

Öte yandan dün; Tirbespiyê'nin Cerih ilçesinden Rûdaw'a gönderilen görüntülerde bazı santrallerin vurulmuş olduğu açıkça görülüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli