50 yaşındaki çiftçi sınavı kazanıp Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'ne yerleşti

16-08-2022
Rûdaw
Etiketler Mardin YKS Sınav Artuklu Öğrenci
A+ A-

Haber Merkezi - Mardin’in Derik ilçesinde, 4 çocuk babası olan 50 yaşındaki Mehmet Salih Ektiren, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) aldığı 314 puanla Artuklu Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nü kazandı.

Halen çiftçilik yapan Mehmet Salih Ektiren, üniversite hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

DHA’nın haberine göre Mehmet Salih Ektiren, üniversiteye girişlerde baraj puanının kaldırılmasıyla YKS'ye girmeye karar verdi. Sınava katılan Ektiren, YKS sonucuna göre aldığı 314 puanla Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'ne yerleşti.

“Benim özlemim de üniversiteyi okumaktı”

Yerleştiği bölüme yakın zamanda kaydını yaptıracak olan Ektiren, gençlik yıllarından beri kurduğu üniversite hayalini şimdi gerçekleştirdiğini söyledi.

Kendisini genç hissettiğini ve herkesin içindeki cevheri ortaya çıkarması gerektiğini belirten Mehmet Salih Ektiren, “Her insanın içinde bir hasret ve özlem vardır. Benim özlemim de üniversiteyi okumaktı. 4 yıllık üniversiteyi kazandım. Tüm gençlerin, tabii ki kendini genç hissedenlerin de içinde bir hasret kalmasın. Çok mutluyum ve sevinçliyim. Herkesin bu mutluluğu tatmasını istiyorum" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli