RANYA - Rojavalı çocuk bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu

Erbil (Rûdaw) – Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde 8 yaşındaki Rojavalı bir çocuk bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Olayla bağlantılı bir kişi gözaltına alındı.

İki gündür kendisinden haber alınamayan Rojavalı Yasir Muhammed isimli 8 yaşındaki çocuğun cansız bedeni yapılan aramalar sonucunda Hencir Dağı yakınında bulundu.

Olay hakkında Rûdaw muhabiri Nebîl Omer Yusuf’a konuşan Raperin İdaresi Polis Sözcüsü Şoreş İsmail, Rojavalı bir ailenin iki gün önce 21 yaşındaki bir gencin bakkaldan bir şey alma bahanesiyle 8 yaşındaki çocuklarını götürdüğü ve kendisinden bir daha haber almadıkları şikayetiyle merkezlerine başvurduklarını söyledi.

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan 21 yaşındaki zanlının verdiği ifade doğrultusunda Hencir Dağı çevresinde yapılan arama sonucu bıçaklanarak öldürülmüş Yasir Muhammed isimli çocuğun cansız bedenine ulaşıldı.  

Raperin İdaresi Polis Sözcüsü,  katil zanlısının psikolojik sorunları olduğuna dair ailesinin ifade verdiği ancak, bunun yapılacak soruşturma ardından netleşeceğini sözlerine ekledi.

Kimliği açıklanmayan katil zanlısının savcılık tarafından Irak anayasasının 406’ncı maddesi gereğince tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.

Bıçaklanarak öldürülen 8 yaşındaki Rojavalı çocuğun naaşı otopsi yapılmak üzere Ranya Adli Tıp Morguna kaldırıldı.

Olay hakkında çok yönlü soruşturma sürüyor.