Savaş uçakları Kani Masi kırsalını bombaladı

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait savaş uçaklarının Kani Masi kasabasına bağlı Keste köyü kırsalını bombaladığı bildirildi. Saldırıda can kaybının olmadığı ancak halkta korku ve paniğe neden olduğu öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları, dün akşam saat 22:00 sıralarında Duhok’un Amedi ilçesi Kani Masi kasabasına bağlı Keste köyü kırsalını bombaladı.  

Rûdaw’a konuşan Kani Masi Nahye Müdürü Serbest Sabri, bombardıman nedeniyle herhangi bir can kaybı olmadığını ancak bölge halkında korku ve paniğe neden olduğunu söyledi.

Serbest Sabri, ayrıca Keste köyüne ait tarım arazilerinin zarar gördüğünü söyledi.

Bradost’a top atışı

Öte yandan PKK’ye yakın haber kaynakları, TSK’nın Bradost bölgesinde bulunan Alikan, Xelifan, Siran ve Gerwa Zirara köyü kırsalına top atışı düzenlediğini duyurdu.

TSK’ya ait savaş uçakları önceki akşam Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Kandil, Şengal, Mahmur’daki Karaçoğ Dağı, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'u bombalamıştı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bombardımanda “PKK’ye ait yerlerin hedef alındığını ve "Pençe-Kartal” adı ile yeni bir operasyon başlatıldığını duyurmuştu.