‘Roj baş’ ve ‘30 yıl 1 Gece’ filmleri Duhok Film Festivali’nde

15-12-2023
Rûdaw
Etiketler Duhok Duhok Film Festivali 10. Uluslararası Film Festivali Diyarbakırlı yönetmen Özkan Küçük
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Duhok’ta düzenlenen 10. Uluslararası Film Festivalinde, Diyarbakırlı yönetmen Özkan Küçük’ün, “Roj baş” filmi ile yönetmen Mehmet İsmail Çeçen’in, “30 yıl 1 Gece” filmleri gösterildi.

Duhok kentinde 9 Aralık’ta başlayan, 10. Duhok Uluslararası Film Festivali devam ediyor. 16 Aralık tarihine kadar sürecek olan uluslararası film festivalinde, Diyarbakır’ı yönetmen Özkan Küçük’ün, “Roj baş” ile yine yönetmen Mehmet İsmail Çeçen’in, “30 yıl 1 Gece” filmleri temsil ediyor.

Festival kapsamında ayrıca Türkiye’deki kürt yönetmenlerin 11 filmi de gösteriliyor.

Kürt yönetmen Özkan Küçük'ün "Roj baş" adlı filmi, bir grup oyuncunun hikâyesini anlatıyor.

Rûdaw’a konuşan Özkan Küçük, Kürt tiyatrosunun Türkiye’de sıkça yasaklandığını belirterek, "En önemlisi film yapmak için parayı kolayca bulamıyoruz. Bunlar son yıllardaki sorunlarımız. Filmimizde bu sorunları anlattık” dedi.

Roj baş filminin oyuncusu Kemal Ulusoy da "25 yıl önceki tiyatro grubumuz farklı bir formatta yeniden bir araya geliyor. Ortaya çıkan eser adeta bir belgesel tadında” diye konuştu.

Halil Aziz'in yönettiği bir diğer film ise "30 Yıl 1 Gece.” Film, kaybettiği oğlunun peşine düşen ve onu bulamayan bir annenin başından geçenleri anlatıyor.

Yönetmen Halil Aziz filminin içeriği hakkında şunları söyledi:

"Anne 30 yıl önce boşaltılan köyüne gidiyor. Orada oğlunu arıyor ama bulamıyor. Daha sonra anne rüyasında oğlunun bir kuyunun altında olduğunu görür. Anne oğlunu kuyunun altında bile görmüyor ve en sonunda o kuyuya atlıyor."

Festivalde toplam 18 film gösterildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli