DİSK Basın-İş’ten Rûdaw’ı tehdit eden Ümit Özdağ’a tepki

15-11-2022
Rûdaw
Etiketler DİSK Basın-İş Rûdaw Ümit Özdağ
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - DİSK Basın-İş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Rûdaw’ı tehdit eden sözlerine tepki gösterdi.

DİSK Basın-İş’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ alenen basın özgürlüğünü tehdit ediyor! Anlaşılan o ki iktidarla çok sesliliğe olan karşıtlık ve basına tehdit konusunda anlaşmışlar. Kendisini bu ifadelerinden ötürü şiddetle kınıyoruz” denildi.

Ne olmuştu?

Önceki gün İstanbul Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya, avukat Jiyan Tosun'u “bombayı bırakan kişi” diye hedef göstermişti.

Ancak daha sonra olayı gerçekleştiren kişinin Suriye vatandaşı Ahlam Albashir isimli şahıs olduğu ve sağ yakalandığı açıklandı.

Dün, saldırının gerçekleştirildiği Taksim İstiklal Caddesi’ne beraberindekilerle birlikte giden Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ’a söz konusu hedef gösterme Rûdaw muhabiri Ömer Sönmez tarafından soruldu.

Özdağ, Rûdaw muhabirinin “(Genel Başkan Yardımcısınız Adem Taşkaya) avukat Jiyan Tosun’u hedef göstermişti. Ne söylemek istersiniz bununla ilgili” sorusunu, “Hiçbir şey söylemem, gerekeni vermiş” diye yanıtladı.

“(Adem Taşkaya’yı) partinizden ihraç edecek misiniz” sorusunu da yanıtsız bırakan Özdağ, muhabirimize, “Hangi televizyon bu?” diye sordu.

Etrafındakilerin “Rûdaw TV efendim, PKK’nın kanalı” şeklindeki yönlendirmesi ile Özdağ, “Şunu yapacağız. Zafer Partisi iktidarında Rûdaw TV Türkiye sınırları içerisine giremeyecek” dedi.

Muhabirimizin, “Neden? Kürtçe yayın yaptığı için mi?” sorusuna ise Özdağ, “Hayır, bölücülük yaptığı ve Türkiye’nin parçalanmasına hizmet ettiği için” diye yanıt verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli