2. Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na yoğun ilgi

Diyarbakır (Rûdaw) - 2. Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 45 ilden birçok yöresel lezzetin katılımıyla sürüyor. Fuara Diyarbakırlılar yoğun ilgi gösterdi.

Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın ikincisi 13 Kasım’da başladı. Bu yıl düzenlenen fuarda 45 ilden birçok yöresel lezzet konukların beğenisine sunuldu.

5 gün sürecek fuara 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Rûdaw’a konuşan ciğer ustası Nevzad, “Geçen yıl ciğerin kilosu 45 lira idi bu yıl 63 liradır. Ancak bizim fiyatlarımız aynı. Normal şartlarda bizim de fiyatlarımızı yükseltmemiz gerekiyordu ancak halkımızın alım gücü düşük olduğu için ciğer yiyemeyecekti. Zarar ediyoruz kiramızı cebimizden ödüyoruz çoğu zaman” dedi.

Fuarın açılışında 21 metre uzunluğundaki mangalda yapılan ciğere ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Hüseyin Ayaz adlı ziyaretçi, “Bu fuar gerek kentimiz gerekse ekonomimiz için oldukça iyi oldu. Huzur ortamı olduğunda bizim için daha çok faydalı oluyor” diye konuştu.

Naif Süer adlı katılımcı da, “Van’ın peyniri, balı, tandır ekmeğinin de içinde olduğu birçok çeşidi fuarda sergilenmek için getirdik” dedi.

Bingöl’den fuara katılan Ahmed Kelek de, Bingöl’e ait birçok çeşidi fuara getirdiklerini söyledi.

Kürt kentlerinin yanı sıra fuara Türk kentlerinde de çok sayıda katılımcı yer aldı.

Fuara Bursa’dan katılan Mehmet Benez, “Bu tür fuarlar Türkiye’de çok sınırlı sayıda açılıyor. Diyarbakır’da oldukça büyük ve düzenli bir şehirdir” ifadelerini kullandı.

Sedat Ülger adlı katılımcı da geçen yılda fuara katıldığını belirterek, “Memnun kaldığım için bu yılda fuara katılmayı uygun gördüm. Diyarbakır halkı yemeği seviyor” dedi.

Fuara ilişkin Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Aziz Odabaşı, 5 günlük fuar süresince 100 bin ziyaretçiyi beklediklerini söyledi.

Aziz Odabaşı, “Bu tür organizasyonlar ve Rûdaw gibi yayın organlarının yardımıyla Kürdistan’daki yerli ve doğal ürünlerimizi dünyaya tanıtıyoruz” diye konuştu.