Efrin’e özel harekat birimi

Haber Merkezi - Rojava’nın  Efrin kentinde Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü  (EGM) Özel Harekat Başkanlığına bağlı Suriye Görev Gücü kuruldu.

 

Efrin'de Türkiye EGM Suriye Görev Gücü'ne bağlı özel harekat timleri, bölgede faaliyet göstermeye başladı.

 

Efrin’de Türkiye Özel Harekat Başkanlığı koordinasyonunda, Ankara, Hatay ve Antep Özel Harekat Şubelerinden oluşturulmuş toplam 12 tim halinde görev yapan birim kuruldu.

 

EGM teşkilat yapılanmasına benzer şekilde oluşturulan yerel polis teşkilatı, “Terörle Mücadele”, “İstihbarat”, “Asayiş”, “Trafik”, “Olay Yeri İnceleme”, “Bomba İmha” ve “Komandos” adı verilen özel tim olmak üzere 7 ana birimden oluşuyor.

 

Bu kapsamda her birime kendi konularında EGM personelinden oluşan uzman polislerce eğitim ve yönlendirme desteği veriliyor. Sahada uygulama yaptırılarak tecrübe kazandırılan yerel polis teşkilatının bir an önce tam anlamıyla göreve hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

 

Uzman personel, bölgede açılacak cezaevinde görev yapacak yerel polise de eğitim veriyor.

 

Suriye Görev Gücü, bölgede görevli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ve MİT mensupları ile müşterek operasyonlara da katılıyor.

 

Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 20 Ocak'ta Efrin'e yönelik başlattıkları operasyon kapsamında 18 Mart'ta kent merkezine girmişlerdi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Efrin operasyonuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, amaçlarının Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek olduğunu söylemişti.