Ayşe Efendi: Kobani’de temizlik başladı

15-11-2014
Rûdaw
Rûdaw
Rûdaw
Etiketler Ayşe Efendi Kobani HDP YPG YPJ
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) genel kurulunda konuşan Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi, “Doğu’da 2 köy elimizde, Batı tarafından Şehitlik’e kadar ulaştık. Kobani’deki mahallelerde YPG ve YPJ çetelere karşı temizlik operasyonuna başlamış durumda” dedi.

 

HDK’nın 5. Genel Kurulu, Ankara Kocatepe Kültür Merkezi’nde başladı. Kongrede konuşan Ayşe Efendi, Kobani’deki durumun iyiye gittiğini söyledi. Miştenur ve Newroz tepelerinin, Kürtler’in kontrolünde olduğunu belirten Efendi, şöyle devam etti:

 

“Doğu’da 2 köy elimizde, Batı tarafından Şehitlik’e kadar ulaştık. Kobani’deki mahallelerde YPG ve YPJ çetelere karşı temizlik operasyonuna başlamış durumda. IŞİD çeteleri, ele geçirdikleri evlere mayınlı tuzaklar kuruyor. Evleri ateşe veriyor. İntihar eylemleri düzenliyorlar.”

 

Kürtler’in, Kobani’de askeri alanda birlik sağladığına işaret eden Ayşe Efendi, şunları söyledi:

 

“Peşmerge, YPG, YPJ, YJA-Star, HPG ve Özgür Suriye Ordusu’nun ortak hareket etmesi, Kürdistan’ın 4 parçası için çok önemlidir. Kürt halkının ve Seyit Rıza ve arkadaşlarının hayali de buydu. Kobani’de yeni destanlar yazılıyor. Siyasetçiler bunu yazın, sanatçılar besteleyin ki; kör gözler görsün, sağır kulaklar işitsin.”

 

“Dersim, şehitler ve Başkan Apo’nun felsefesiyle başardık” diyen Efendi, “Miştenur’dan Ankara’ya, Ankara’dan İmralı’ya” selam gönderdi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli