Haseke'de aşiret ayaklandı: Silahlanıp karargaha yürüdüler

15-08-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Haseke El-Cuburi Aşireti Al-Difa Al-Watani Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojava’nın Haseke kentinde dün yaşanan çatışmaların ardından El-Cubur aşireti ileri gelenleri, Şam yönetimine, Al-Difa Al-Watani’nin bölgedeki komutanını teslim etmesi için bugün saat 19.00'a kadar süre vermişti. Bölgede gerginlik devam ediyor.

Dün Haseke’de Suriye hükümetine bağlı Al-Difa Al-Watani aldı silahlı grup üyeleri ile El-Cubur aşireti mensupları arasında çatışma çıkmıştı.

Olay, El-Cubur aşireti ileri gelenlerinden Şeyh Ebduleziz El-Mislit’in aracının şehir içinde Al-Difa Al-Watani milislerince durdurulup darbedilmesi üzine patlak vermişti.

Ardından toplanan aşiretin ileri gelenleri, grubun kentteki komutanı Amdulkadir Hamo’nun kendilerine teslim edilmesi için Şam yönetimine bugün saat 19:00’a kadar süre tanımıştı.  

El-Cubur aşireti mensupları, sürenin dolmasına az bir zaman kala kentteki güvenlik meydanında toplanarak Al-Difa Al-Watani karargaha girme tehdidinde bulundu.

Bu arada Abdulkadir Hamo’nun kenti terk ettiği yönünde haberler yayıldı ancak Al-Difa Al-Watani, Hamo’nun “görevinin başında olduğunu” açıkladı.

Aşiretin ileri gelenleri, gerginliğin ortasında taleplerine yanıt verilmesi için Şam yönetimine verdikleri süreyi uzattı. Bu arada Sour, Tel-Şair, Şedadi, Qana, Hedadiye ve Rakka'dan da aşiret üyelerine takviye kuvvet geldi.

Aişret üyeleri, gerginliğin sürdüğü kentte Til Hacer Mahallesi’nde çadır açtı. Al-Difa Al-Watani üyelerinin toplanan kalabalığa ateş açtığı ve yaralananlar olduğu belirtiliyor.

Aşiret, söz konusu komutanı "uyuşturucu ticareti yapmak ve güvenlik meydanında uyuşturucu laboratuvarı bulundurmakla" suçluyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli