Neçirvan Barzani: Seçimlerin bir an önce yapılması için adımlar atılmalı

15-06-2023
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Seçimleri Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Jeanine Hennis Plasschaert UNAMI
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Neçirvan Barzani, “Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılmalıdır” dedi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu üyeleriyle başkent Erbil’de bir araya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin hazırlık süreci ve seçimlerle ilgili atılması gereken adımları görüşmek için Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın daveti üzerine başkent Erbil’e geldi.

Görüşmede, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert’ın yanı sıra Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı, UNAMI’den uzman bir ekip, Irak Komiserler Konseyi Başkanı ve üyeleri de hazır bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani, “Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin bir an önce yapılması için adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Barzani, seçim sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanması için Kürdistan Bölgesi’nin ilgili tüm organlarıyla hazır olduğuna dikkat çekti.

Jeanine Hennis Plasschaert ve UNAMI ekibi, Neçirvan Barzani’nin seçim konusundaki girişimlerine desteklerini ifade ederek seçimlerin gerçekleştirilmesi için iş birliği yapmaya ve yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ve Komiserler Konseyi üyeleri, davetinden ötürü Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’ye teşekkür ederek anayasal çerçevede şartlar yerine getirildikten ve uygun bir zaman üzerinde anlaşmaya varıldıktan sonra Kürdistan Bölgesi seçimlerinin yapılmasına hazır olduklarını ifade ettiler.

Öte yandan, seçim zamanının belirlenmesi için sürekli temas hâlinde olunması kararının alındığı da kaydedildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.