İmam Taşçıer: Yürüyüş ile Kürt meselesine dikkat çekmek istiyoruz

15-06-2020
Rûdaw
Etiketler HDP Hakkari Edirne Ankara Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü İmam Taşçıer Kürt meselesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili İmam Taşçıer, Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya doğru başlattıkları yürüyüş ile Kürt meselesine dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan İmam Taşçıer, HDP’nin bugün başlayan “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü”ne ilişkin, “Korkmuyoruz. Demokratik bir mücadele yürütüyoruz ve diz çökmeyeceğiz. Bu yürüyüş özgürlük yürüyüşüdür, insan hakları yürüyüşüdür” dedi.

HDP’nin meşru ve demokratik bir parti olduğunu belirten Taşçıer, Kürt meselesini demokratik ve meşru yollarla çözmek istediklerini ifade etti.

HDP’li vekil, bunun Türkiye demokrasisi ile ilgili olduğunu kaydederek, yürüyüşün bir amacının da Kürt meselesi ve Türkiye demokrasisine dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.

“AKP-MHP yönetimi demokrasiyi rafa kaldırdı ve yasaları uygulamıyor” diyen Taşçıer, bundan dolayı çözümde engeller oluştuğunu ancak mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

HDP bugün Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” adıyla bir yürüyüş başlattı. Hakkari ve Edirne’den hareket eden heyetlerin 20 Haziran’da Ankara’da olması planlanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli