Aydın Maruf: Türkmen ve Hristiyanlara ayrılan bakanlık belirlendi

15-06-2019
Rûdaw
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan ITC Maruf
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Kürdistan Parlamentosu Irak Türkmen Cephesi (ITC) Grubu Başkanı Aydın Maruf, yeni Kürdistan kabinesinde Türkmen ve Hristiyanlar için ayrılan bakanlıkların belirlendiğini söyledi.

 

Rûdaw Radyo’nun Gün Ortası Programına katılan Aydın Maruf, “Kürdistan Bölgesi’nin yeni hükümetini kurmakla görevlendirilen Mesrur Barzani'nin bileşenlerle yapacağı toplantının tarihi henüz belirlenmiş değil. Mesrur Barzani, taraflarla yapacağı toplantının ardından bileşenlerle de bir araya gelecek” dedi.

 

Maruf, “Türkmen ve Hristiyanlara verilecek bakanlıklar konusundan da uzlaşı sağlandı. Ancak hangi bakanlıkların bileşenlere ayrılacağı  henüz belli olmamakla beraber resmi olarakta açıklanmış değil” diye konuştu.

 

Türkmenlerin, Başkan Yardımcılığı makamına talip olduklarını belirten Maruf, “Söz konusu bakanların atanmasının ardından Başkan Yardımcılığı’nın Türkmenlere verilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Neçirvan Barzani, 10 Haziran’da yemin ederek göreve başlamasının ardından 12 Haziran’da resmi olarak Kürdistan Demokrat Partisi’nin adayı (KDP) Mesrur Barzani’yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

 

Mesrur Barzani, bu hafta Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Değişim Hareketi’ni (Goran) ziyaret ederek hükümet kabinesi çalışmalarına başlayacak. Barzani’nin hükümet kabinesini kurmak için 30 gün süresi bulunuyor.

 

Kürdistan Bölgesi 8. Kabinesinde Hristiyan ve Türkmenler 2 bakanlıkla hükümette yer aldı. Hristiyanların kotasından Jonsen Siyawej Ulaştırma Bakanlığı olarak atanmasından bir süre sonra görevinden ayrılmıştı. Sinan Çelebi ise Türkmenlerin kotasından Adalet Bakanı olarak görev yapmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli