Hevsel bahçelerinde esrar

15-06-2016
Rûdaw
Etiketler Hevsel Bahçeleri Esrar Hint Keneviri
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır’ın Sur ilçesi Hevsel bahçelerinde, 9 ayrı alana ve Bağlar ilçesinde düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu esrar maddesi, Hint keneviri, uyuşturucu hap ve tabanca ele geçirildi.

 

14 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

 

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nce kent genelinde faaliyet gösteren ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında, Sur ilçesi Hevsel bahçelerinde 9 ayrı alana operasyon düzenlendiği belirtildi.

 

Yapılan operasyonlarda; 88 bin 290 kök Hint keneviri, 1 adet kurusıkıdan bozma tabanca ve tabancaya ait 7 adet fişeğin ele geçirildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

 

“Ayrıca, ilimiz Bağlar ilçesinde bulunan sokak satıcılarına ve ilimizde faaliyet göstermekte olan kargo toplama merkezlerine yönelik olarak yapılan operasyonlarda 7 kg 185 gram kubar esrar maddesi, 22 adet ectsasy uyuşturucu hap maddesi ele geçirilmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında 14 şüpheli şahıs yakalanmış olup konu ile ilgili adli tahkikata halen devam edilmektedir.”

 

Dicle Nehri kıyısında bulunan Hevsel bahçeleri, 2015 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli