Eski Genelkurmay Başkanı Zebari: Türkiye Şengal’e operasyon düzenleyebilir

15-02-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Irak PKK Şengal Kandil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın Askeri Danışmanı Babekir Zebari, Türkiye’nin Şengal ve Kandil bölgelerinde de Gare operasyonuna benzer operasyonlar yapabileceğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Askeri Danışmanı Babekir Zebari, Kürdistan yönetiminin operasyonlardan haberdar olmadığının altını çizerek, “Türkiye hedefine ulaştı ve PKK’ye zarar verdiğini söyleyebiliriz. Ancak zararın bilançosunu bilmiyoruz. Şengal ve Kandil gibi yerlerde de buna benzer operasyonlar düzenleyebilir” dedi.

TSK, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde 10 Şubat’ta “Pençe Kartal-2” adında bir operasyonu başlatmıştı.

TSK ile PKK arasında yaşanan çatışmalardan dolayı 90 köyde hala endişe ve panik havası hakim.

Rûdaw muhabiri operasyon bölgesine gitti

Rûdaw’a konuşan bölge sakinlerinden Hacı Salih, birkaç gün önce savaş uçağı ile 5 helikopter Siyanê ve Ergenê köylerine doğru gittiklerini çok şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

TSK, Gare’de 4 günlük bir operasyon gerçekleştirdi ancak bölgede bulunan yüze yakın köy çatışmalardan dolayı etkilendi.

Doğa fotoğrafçısı Mesud İbrahim, çatışmaların yaşandığı sırada Gare bölgesindeydi.

Mesud İbrahim, TSK’ya ait savaş uçaklarıyla helikopterlerin sürekli bölge semalarında uçtuklarını belirterek, “Yakınıma 8 roket düştü. Çatışmalar şiddetliydi. Türk askerlerin ve PKK'lilerin zayiatları hakkında bilgi sahibi değilim” dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Pençe Kartal-2 Harekat bölgesinde faaliyetlerimiz devam ederken, yoğun çatışmaları müteakip kontrol altına alınan mağarada yapılan aramalarda alıkonulan 13 vatandaşımızın naaşlarına ulaşılmıştır. Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir” demişti.

Ancak PKK, “esir” dediği bu kişilerin TSK bombardımanı sonucu yaşamını yitirdiklerini öne sürmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli