Maraş'ta yangın söndürme uçağı düştü: 8 kişi hayatını kaybetti

14-08-2021
Rûdaw
Foto: AA
Foto: AA
Etiketler Maraş Orman Genel Müdürlüğü Uçak kazası Orman yangını
A+ A-

Haber Merkezi - Maraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'nün Rusya'dan kiraladığı yangın söndürme uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rusalı 3'ü Türkiyeli toplam 8 personelin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Maraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'ne (OGM) bağlı yangın söndürme uçağı düştü. Uçağın düştüğü Kısık bölgesine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Beriev-200 tipi uçakta 3'ü OGM personeli 8 kişi bulunuyordu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan kazayla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, uçaktaki 5 Rusya ve 3 Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiği duyuruldu.

Uçağın aldığı suyu alevlerin üzerine boşalttıktan sonra yükselemeyerek dağa çarptığı ifade ediliyor. Rusya'dan kiralanan uçağın Adana yangın söndürme birimine bağlı çalıştığı öğrenildi.

Yangın çıkmıştı

Maraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını anımsattı.

Orman yangınına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik; ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı: Bir helikopter ile bir uçak görevlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı da kazayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" denildi.

Altair Beriev tarafından üretilen amfibyen tipi jet uçağı Beriev Be-200, yangın söndürme, arama kurtarma, deniz devriyesi, kargo ve yolcu taşımacılığı için tasarlanmış. Uçak, saatte 150-190 kilometre hızla 14 saniyede doldurduğu 12 ton suyu taşıyabilme kapasitesine sahip.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli