Neçirvan Barzani uluslararası koalisyon güçleri heyeti ile görüştü

14-07-2021
Rûdaw
Etiketler Richard Bell Kürdistan Bölgesi Neçirvan Barzani IŞİD Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon'un Irak ve Suriye Genel Komutan Yardımcısı General Richard Bell başkanlığında bir heyeti kabul etti.

Görüşmede, terörle mücadelede yaşanan son gelişmeler, IŞİD'in Irak ve Suriye'de oluşturduğu tehdit, Peşmerge ve Irak ordusu arasında yardım ve koordinasyon konusu ile IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon'un rolü ele alındı.

Uluslararası Koalisyon'a IŞİD'e karşı mücadelede Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destekten dolayı teşekkür eden Başkan Neçirvan Barzani, Peşmerge'nin Uluslararası Koalisyon Güçleri tarafından eğitilip donatılmasının önemine vurgu yaptı.

General Bell de, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili taraflarla işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek IŞİD'e karşı mücadelede Peşmerge ve Irak ordusu arasındaki koordinasyon ve yardımlaşmanın gerekli olduğuna dikkat çekti.

Taraflar ayrıca, IŞİD’in nihai olarak bitirilmesi, bölgede ve Irak’ta huzurun sağlanması konusunda Irak, Kürdistan Bölgesi ve Uluslararası Koalisyon arasındaki yardım ve koordinasyonun sürmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli