ITC: Erbil ve Kerkük'teki yangınlarla ilgili 2 kişi yakalandı

14-06-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Türkmen Cephesi ITC Kerkük Erbil Duhok Azad Kahveci
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) lideri, Kerkük ve Erbil’deki Kayseri çarşılarıyla Duhok’taki Çele çarşısının yaktıkları iddasıyla iki kişinin gözaltına alındığını failerin suçlarını itiraf ettiklerini söyledi.  

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, bugün Erbil’in Kayseri çarşısında işyerleri yanan esnaflarla bir araya geldi.  

Turan, esnafala yaptığı konuşma sırasında, Kerkük’teki Kayseri çarşısını kundaklanmasıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını, faillerin suçlarını itiraf ettiklerini söyledi.

ITC lideri Turan’ın esnafla yaptığı görüşmede hazır bulunan Türkmen şahsiyet Azad Kahveci’nin aktardığına göre, Turan Kerkük’teki Kayseri çarşısının kundaklanmasına ilişkin dört şüphelinin olduğu Kerkük güvenlik güçlerinin 2 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Azad Kahveci, “Hasan Turan gözaltına alınan şahısların, Erbil'deki Kayseri çarşısı, Duhok'taki Çele pazarı ile Kerkük'teki Kayseri pazarını yaktıklarını itiraf ettiklerini söyledi. Ancak soruşturmayı etkileyeceği gerekçesiyle şüphelilerin kimliklerine ilişkin herhangi bir bilgi açıklamadı” dedi.

Yangınlarla ilgili soruşturmalar devam edereken resmi kurumlardan bu konuya ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.

Duhok'ta Çele pazarında 1 Nisan 2024'te yangın çıkmıştı. Yangın sonucu yaklaşık 160 dükkan ve 20 depo kül oldu. 

Erbil’in tarihi Kayseri çarşısında ise 05 Mayıs 2024 sebebi bilinmeyen bir şekilde yangın çıktı. Yangında 227 dükkan ve 7 depo yandı.

Yine geçtiğimiz Mayıs ayında gece yarısı Kerkük'teki Kayseri çarşısında 100'e yakın dükkan ve depo alev aldı.

Kürdistan Bölgesi’nin farklı bölgelerinde son zamanlarda çıkan yangınlar dikkat çekiyor. Güvenlik güçleri yangınların kundaklama olup olmadığını araştırıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli