Mesrur Barzani: Enfal, Kürt halkının bedeninde kapanmaz bir yaradır

14-04-2024
Etiketler Mesrur Barzani Enfal Soykırımı Irak Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Enfal’ın, benzeri görülmemiş unutulmaz bir suç olduğunu belirterek “Bizden sonraki nesiller Kürdistan halkının meşru milli hakları için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptığını bilmelidir” dedi.

Kadın, çocuk ve yaşlıların da aralarında bulunduğu yaklaşık 182 bin Kürdün katledildiği Enfal soykırımının üzerinden 36 yıl geçti.

Katliamın yıldönümüne ilişkin mesaj yayımlayan Başbakan Mesrur Barzani, eski Irak rejiminin 36 yıl önce Kürdistan halkını yok etmek için Enfal soykırımını gerçekleştirdiğini ve bu suçun Kürdistan halkının bedeninde kapanmaz bir yara olduğunu söyledi.

Enfal’ın, benzeri görülmemiş ve unutulmaz bir suç olduğunu vurgulayan Başbakan Barzani, “Bizden sonraki nesiller Kürdistan halkının meşru milli hakları için ne kadar büyük fedakarlıklar yaptığını bilmelidir” dedi.

Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Enfal kurbanlarının ailelerine daha fazla hizmet etmeyi görev olarak görüyor. Enfal kurbanlarının ailelerinin tazmin edilmesi ise federal hükümetin ahlaki ve anayasal görevidir” dedi.

Kürdistan halkının eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sonucunda elde ettiği meşru ve anayasal haklarını hala inkar etmek isteyen kişi ve taraflar bulunduğunu belirten Mesrur Barzani, Enfal soykırımının yıldönümünde tüm Kürdistan şehitlerini andı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.