Efrinli anne: Ölürsem kefenime Kürdistan bayrağı ve Barzani resmi koyun

14-03-2023
BCF Efrin'de yardım dağıtıyor
BCF Efrin'de yardım dağıtıyor
Etiketler Maraş depremi Efrin Barzani Yardım Vakfı Cinderes
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Efrinli bir anne depremden etkilenen köyüne yardım dağıtan Barzani Yardım Vakfı’na “Eğer ölürsem kefenimin üzerine Kürdistan bayrağı ve Barzani’nin resmini koyun” dedi.

Maraş Merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Efrin’de Barzani Yardım Vakfı (BCF) timlerinin yardımları sürüyor.

BCF, Efrin’in Cinderes ilçesine bağlı köy ve yerleşim yerlerine gıda, giysi, battaniye ve yatak gibi malzemeler dağıtmaya devam ediyor.

Efrin ve Cinderes’e bağlı köylerindeki halk, BCF’nin timlerini ulusal bir ruh, Kürt sembolleri ve büyük bir sevinçle karşılıyor.

BCF timlerinin yardım ulaştırdığı Cinderes’in Miske köyünde Kürt bir anne, yardım timini büyük bir sevinçle karşılıyor. Rojava'da Kürt lider Mela Mustafa Barzani'den "bavê" (baba) ve ya "kalê" (ata) olarak  bahsediliyor. 

Barzani Yardım Vakfı’nın gönüllülerinin dağıttığı yardımı alan anne, tim içerisindeki Bedreddin Necmeddin isimli çalışana sarılarak “Artık ölüm bile umurumda değil. Eğer ölürsem kefenime Kürdistan bayrağı ve kalê Barzani’nin (Mela Mustafa Barzani) resmini koyun” diyor.

Anne yaşadığı heyacanı şu sözlerle dile getiriyor:

 “Çok hasta ve yatak-döşek yatıyor olsam bile ‘Barzani’ ismini duyunca tüm hastalıklarım yok oluyor, birden ayaklanıyorum. Barzani ve Kürdistan her zaman yüreğimde.”

6 Şubat'ta Maraş merkezli çifte deprem Suriye ve Rojava'nın bazı bölgelerinde de büyük yıkıma neden oldu. Özellikle Efrin depremden en çok etkilenen kent oldu. Efrin'e ilk yardım BCF tarafından ulaştırıldı.

Efrin'de yardım dağıtımının sürekliliğini sağlamak için şube açan BCF, en son depremzedelere parasız ekmek dağıtmak için fırın kurdu. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli