Rojhılat-Türkiye sınırında 3 köylü kayboldu

14-01-2022
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojhılat’ın Urmiye kentinin Mergever ilçesinde Perşembe gününden bu yana Rojhılat sınırında kaybolan üç köylünün akıbeti bilinmiyor.

Urmiye'deki yerel kaynaklara göre, Mergewer ilçesine bağlı Bava köyünde ikamet eden ve birbirlerinin akrabası olan 3 Kürt Türkiye’ye geçmek istedi.

İsimlerinin Eşed Seydani, Behlul Seydani ve Barzan Miheni oldukları bildirilen köylüler hakkında henüz herhangi bir bilgi edinebilmiş değil.

Umri'nin Mergever ilçesinden yerel bir kaynak, Rûdaw'a verdiği bilgide bir yerde çığın düştüğünü, köylülerin o bölgede bulunabileceklerinden ve çığın altında kalmış olabileceklerinden şüphelendiğini belirtti.

3 kişiden dünden bu yana herhangi bir bilgi gelmemesi üzerine Bava köylüleri ve çevre sakinleri arama çalışmalarına başladı.

Rudaw'ın edindiği bilgilere 3 köylü Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Geleşim köyünü ziyaret etti.

Gelêşim köyü sakini Faruk Yüce isimli bir vatandaş, Rûdaw'a köylülerin işlerini bitirdikten sonra köylerine dönmek istediğini ancak Binare Vadisi'nde kaybolduğunu söyledi.

Faruk Yüce, köylülerin kaybolduğu ilk gün köylülerin onları aramaya çıktığını ancak Türkiye tarafında ordunun kendilerinin sınıra gitmesini engellediğini belirtti.

Yüce, bölgeye yoğun karın düştüğünü, kar ve buzlanma tehlikesi nedeniyle askerlerin Binare Vadisi’ne  gitmelerine izin verilmediğini bildirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli