DSG ve Koalisyon'dan IŞİD'e ortak operasyon

Haber Merkezi - DSG’ye bağlı Anti-Terör Birimleri (YAT) ile Koalisyon güçleri, saldırı hazırlığındaki IŞİD hücrelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda biri üst düzey sorumlu 3 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) yapılan yazılı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Rojava ve Suriye’nin kuzeyine yönelik hava operasyonlarını fırsata çeviren IŞİD hücrelerinin harekete geçtiği" belirtildi.

Anti-Terör Birimleri’nin (YAT), Uluslararası Koalisyon güçleriyle iş birliği içinde, Rojava ile Suriye’nin kuzey ve doğusundaki farklı bölgelerde IŞİD hücrelerine yönelik 3 ayrı operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, 7-10 Aralık tarihleri Kamışlo’da IŞİD’li ailelerinin kaldığı Hol Kampı, Haseke’nin Til Hemîs nahiyesi ve Deyrazor’da saldırı hazırlığında olan IŞİD hücrelerine yönelik operasyonlarda, biri sorumlu 3 IŞİD üyesinin yakalandığı belirtildi.

DSG ayrıca görüntülerini yayınlandığı operasyonlarda 3 IŞİD’li ile birlikte çok sayıda silah, patlayıcı ve askeri mühimmat ele geçirildiğini duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) dün Suriye’nin doğusunda düzenlenen bir operasyonda biri üst düzey 2 IŞİD sorumlusunun öldürüldüğünü duyurmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları 20 Kasım'da Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da bir çok bölgeye hava saldırısı düzenledi. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, PKK ve YPG tarafından saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” icra edildiğini açıklamıştı.

TSK'nın hava operasyonları nedeniyle DSG ve Koalisyon operasyonları aksamaya başlamıştı. 3 Aralık'ta ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Suriye'de IŞİD'e karşı Suriye Demokratik Güçleri (DSG) ile tüm ortak operasyonları geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu