Kürt aile Polonya’dan sınır dışı edildi

13-11-2021
Rûdaw
Etiketler Polona Belerus Aile Göçmen Kürt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Çoğu Kürt olan binlerce göçmen Belarus-Polonya sınırında Avrupa Birliği ülkelerine geçmek için bekliyor. Kameran ilesi de dört gün boyunca sınırdaki ormanlarda kalarak 6 kez Polonya'ya girmeye çalıştı. Son girişimlerinde başarılı olan aile bu kez de Polonya tarafından sınır dışı edildi.

Polonya’daki kampta 3 hafta kaldıktan sonra Polonyalı yetkililer aileyi başkent Varşova yakınlarındaki başka bir kampa taşıma sözü verdi, ancak daha sonra uçağa bindirerek Erbil'e yollandı.

R’udaw’a konuşan Hesen Kameran, "Havaalanında kampa götürüleceğimiz söylendi ama uçağa binmek zorunda kaldık" dedi.

Belarus üzerinden bu göç dalgası Ağustos ayında başladı. Çoğunluğu Kürt olan ve sayıları her geçen gün artan göçmenler hala Polonya ile Belarus sınırında mahsur kalmış durumda.

Göçmen ve Mülteci İşleri Zirvesi Başkanı Ari Celal, 10 binden fazla Iraklının Belarus’tan Polonya'ya geçmeyi ve ardından diğer Avrupa ülkelerine seyahat etmeyi beklediğini söyledi.

Göçmenlerin çoğu Almanya'ya gitmeyi hedefliyor. Alman Federal Göçmen ve Mülteciler Dairesi, bu yılın ilk 9 ayında 100.278 kişinin iltica başvurusunda bulunduğunu söyledi. Dairenin açıkladığı rakamlara göre bu göçenlerin 40.472'si Suriyeli, 8.531'i Kürdistan Bölgesi ve Irak'tan, 45'i ise Afganistan'dan gitmiş.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli