Başkan Neçirvan Barzani, Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg'i kabul etti

13-09-2023
Rûdaw
Etiketler Avusturya Dışişleri Bakanı Erbil Alexander Schallenberg Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil'de Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'i kabul etti. 

Kürdistan Bölgesi Başkanı yardımcıları Cafer Şeyh Mustafa ve Mustafa Seyid Kadir, Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin Avusturya Temsilcisinin katıldığı görüşmede, Avusturya'nın Kürdistan Bölgesi ile Irak ilişkileri, Erbil-Bağdat ilişkileri, Avrupa'ya yasa dışı göç ve Kürdistan Bölgesi'nin durumu ele alındı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Neçirvan Barzani, iki taraf arasında uzun süredir devam eden ilişkilere değinerek, Avusturya'nın Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteğe övgüde bulundu.

Avusturya’nın Bağdat Büyükelçiliğini yeniden açması kararı nedeniyle Bakan Schallenberg'i tebrik eden Barzani, Viyana hükümetinden Erbil’de de temsilcilik açması talebinde bulundu.

Barzani, Kürdistan Bölgesi'nin Avusturya ile ilişkileri her alanda geliştirmeye hazır olduğunu vurguladı.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg de ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak'la ilişkilerine büyük önem verdiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi'nde temsilcilik açılması için çalışacaklarını vurgulayan Schallenberg ayrıca Avusturyalı özel sektör temsilcilerinin Kürdistan’da yatırım yapmak istediğini dile getirdi.

Görüşmede, yabancı yatırımı çekmek ve ekonomik kalkınmayı sağlamak için siyasi ve güvenlik alanında istikrarın önemli olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca yasadışı göçle mücadele için Avrupa ülkeleri ile bölge arasında kapsamlı koordinasyona ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Başkan Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların anayasa temelinde çözülmesi gerektiğini bunun için de federal sistemin yapıcı bir şekilde karşılıklı anlayışa dayalı uygulanması gerektiğini söyledi.

 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli