Nusaybin'de 3 gündür su kesintisi yaşanıyor

13-07-2022
Rûdaw
Etiketler Nusaybin Mardin Su kesintisi
A+ A-

Mardin (Rûdaw) - Mardin'in Nusaybin ilçesine 3 gündür içme suyu verilmiyor.

Mardin'in ve ilçelerine su sağlayan Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, su deposunda yaşanan arıza nedeniyle kesinti yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, "Nusaybin su depomuzun mekanik sisteminde yaşanan arızadan dolayı şehrimizin bir kısmına sağlıklı su veremiyoruz. Ekiplerimiz onarım çalışmasını yapmaktadır. En kısa zaman içinde ilçeye su verilmesi için çalışmalarımız sürüyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ilçenin sadece bir kısmına su verilemediği belirtilse de halk şehrin tamamına su verilmediğini kaydediyor.

Rûdaw’a konuşan yerel kaynaklara göre suyun bugün öğlen saatlerinde verilmesi gerekiyordu ancak şu saate kadar da ilçeye su sağlanabilmiş değil.

Günlerdir yaşanan susuzluktan yakılan vatandaşlar mağdur oldukları belirterek, mahallelerde tankerlerle dağıtılan sudan almaya çalıştıklarını, bunun da yetmediğini söylüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Twitter hesabından paylaştığı videoda halkın mağduriyetini yansıttı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

Kerkük-Ceyhan boru hattı hazır: Irak-Türkiye anlaşması bekleniyor

Rûdaw’a konuşan Irak Petrol Bakanlığı’ndan bir kaynak, “Kerkük-Ceyhan petrol boru hattı iki kez test edildi ve ikisinde de herhangi bir sorun yaşanmadı. Dolayısıyla Kerkük sahalarından petrol taşımaya yüzde 100 hazır, ancak Irak ile Türkiye arasında bu konuda bir anlaşma yok” dedi.