DSG ve Koalisyondan IŞİD’e ortak operasyon

Haber Merkezi - DSG, Haseke’nin doğusundaki Hol içesinde ve  Deyrezor’da aktif olan IŞİD hücrelerine yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir IŞİD emiri ve bir finans hücresi yakalandı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın İrtibat Merkezi, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı özel birliklerin, Haseke’nin doğusundaki Hol Kampı yakınlarında bir operasyon düzenlediğini duyurdu.

Açıklamada operasyonda 3 kişilik bir IŞİD hücresinin yakalandığı belirtildi. Söz konusu hücrenin Rojava ve Suriye’nin çeşitli bölgelerinde aktif olan IŞİD hücrelerini finanse ettiği kaydedildi.

Merkez açıklamasında, operasyon sırasında yakalanan hücre üyeleriyle birlikte çok sayıda silah, askeri mühimmat ve belgelere de el konulduğu belirttildi.

Öte yandan DSG ile koalisyon güçlerinin havadan desteklemesi ile Deyrezor’un el-Rueyşid köyünde IŞİD hücrelerine düzenlediği ortak operasyonda bir IŞİD emirinin yakalandığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre yakalanan IŞİD emirinin,  koalisyon ve DSG noktaları ile sivillere yönelik terör eylemleri için istihbarat, keşif toplama ve eylem planlama hücrelerini yönetiyordu.

30 Mayıs'ta Haseke'nin Mergere bölgesinde düzenlenen operasyonda bir IŞİD emiri ve 3 örgüt üyesi yakalanmıştı.