Kerkük’te uyuşturucu kullanımı arttı

13-05-2019
Rûdaw
Etiketler Kerkük Kürt KYB
A+ A-

Kerkük (Rûdaw)- Kerkük’te 16 Ekim 2017 yılından sonra gençler arasında uyuşturucu kullanımı arttı.

 

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, Kerkük'te uyuşturucu kullanımının giderek arttığını açıkladı.

 

Özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanımının arttığını belirten Kamil, uyuşturucu kullanımının önüne geçeceklerini, bu konuda Irak İçişleri Bakanlığının talimatı olduğunu kaydetti.

 

Özellikle cafe ve nargile salonlarında uyuşturucu madde kullanıldığını tespit ettikleri bilgisini veren Kamil, uyuşturucu kullanımının eğitim kurumlarına yayılmasından endişelendiklerini belirtti.

 

Uyuşturucu kullanımının en çok 15 ila 20 yaş arasındaki gençlerde görüldüğüne işaret eden Kamil, sorunun çözümünde STK’lara da önemli görevlerin düştüğünü vurguladı.

 

Rûdaw’a 30 Mart’ta konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) 16. Hemrin Sorumlusu Mele Kerim Şükür, özellikle 16 Ekim olaylarının ardından Selahaddin’in Tuzhurmatu ilçesi ve çevresinde de uyuşturucu kullananlarının oranının yüzde 40 artığını söylemişti.

 

Farklı gerekçelerle Kürt idaresinin ilçeden uzaklaştırılması sonucu uyuşturucu kullananların artığına dikkat çeken Mele Kerim Şükür, “Yaptığımız araştırma sonuçlarına göre ilçede uyuşturucu kullanımı yüzde 40 artığı gözlemlendi. Bununla birlikte Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölgelerde madde bağımlıları daha fazla olduğu tespit edildi” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Irak ve Heşdi Şabi güçleri, 16 Ekim 2017’de Kerkük ve Kürdistan idaresi dışında kalan bölgelere saldırmıştı.

 

Söz konusu saldırılardan sonra, özellikle referanduma destek veren on binlerce sivil yerinde edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli