Valilik Özel Harekat polisleri hakkında açıklama yaptı, gencin darp edilmesine değinmedi

13-04-2022
Rûdaw
Etiketler Özel Harekat Dersim Darp Polis
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dersim’de yolda yürürken 3 arkadaşı ile gözaltına alınan Doğukan Gül, götürüldüğü İl Emniyet Müdürlüğü’nde Özel Harekat polisleri tarafından darp edildi.

Darp olayıyla ilgili Dersim Valiliği açıklama yaptı.

Açıklamada, Özel Harekat polislerinin sivil olarak gittikleri kafede bir kavgaya karıştığı, daha sonra rapor almak üzere hastaneye gittikleri sırada karşı tarafla yeniden karşılaştıkları ve bir arbede yaşandığı bildirildi.

Ancak Valiliğin açıklamasında karakolda darp edilen Doğukan Gül’e dair hiçbir izahat yer almadı.

Valiliğin açıklaması şöyle:

“Bazı sosyal medya hesapları ve bir kısım basın ve yayın organlarında “Karakolda İşkence” başlığı altında çıkan asılsız haberler sebebiyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

11.04.2022 tarihinde saat 23.30 sularında mesai sonrası sivil olarak ilimiz merkezindeki bir kafeteryaya giden 3 emniyet görevlisi ile sayıca kalabalık bir grup arasında sözlü tartışma yaşanmıştır.

Sözlü tartışma kafeterya dışına taşarak arbedeye dönüşmüştür. Yaşanan olayda iki kamu görevlisi çeşitli yerlerinden yaralanırken bir kamu görevlisinin de eli kırılmıştır.

Kamu görevlileri olayla ilgili şikayetçi olmak üzere gittikleri Tunceli Asayiş Şube Müdürlüğünden ifadeleri alındıktan sonra, doktor raporu almak amacıyla hastaneye gitmek üzere çıktıkları esnada, binanın önünde olayın diğer tarafı grupla karşılaşmış ve iki grup arasında tekrar bir arbede yaşanmıştır.

Yaşanan olay orada bulunan görevlilerin müdahalesi ile sonlandırılmıştır. Yaşanan her iki olaydan dolayı taraflar birbirinden şikayetçi olmuştur. Konuyla  ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca adli ve Valiliğimizce idari soruşturma başlatılmıştır.

Söz konusu olayla ilgili olarak çeşitli sosyal medya platformları ve bir takım basın ve yayım organları  üzerinden oluşturulmak istenen algıya itibar edilmemesi hususu önemle rica olunur.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.