Şengal'de enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor

13-03-2023
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Şengal IŞİD Enkaz İnşa Göç Ezidi
A+ A-

Nayîf Remezan

Erbil (Rûdaw) - Şengal'deki savaş döneminden kalma yıkıntıların temizlenmesi süreci 3 ay önce başladı. Belediye temizlik ekipleri her gün farklı semtlerde çalışıyor. Şengal'de 600 bin metrekareden fazla alanın temizlenmesi gerekiyor, şimdiye kadar yaklaşık 200 bin metrekare temizlendi.

Kalıntıları kaldıran ekipte yer alan mühendis Meysem Resûl, “Şengal merkez ile Qehtaniye ve Rambusi mahalleleleri dahil olmak üzere birçok alanda çalıştık" dedi.

Şengal’de 600 bin metrekareden fazla alanda kalıntıların-enkazın kaldırılması gerekiyor. Yaklaşık 200.000 metrekarelik bir alan daha önce temizlendi. Bölgede yaşayan insanlar, hala kaldırılmamış olan harabelerden şikayet ediyor.

Öğretmen Zeynel İsmail, “Yılanlar ve böcekler nedeniyle bu harabe evler özellikle çocuklar için tehlikeli" diyor.

Evi hasar gören ve enkazı bertaraf etmek isteyenlerin, Şengal Belediyesi'ne talepte bulunması ve yasal prosedürleri takip ettikten sonra çalışmaları başlatması gerekiyor.

Şengal Belediye Başkanı, “Bu çalışmaya sadece kayıtlı evler dahildir. Başvuranların tapusu olmalı. Böylece harabe haldeki evleri temizleyip teslim etmiş oluruz. Tapusu varsa tazminat isteyen her ev sahibine yazılı bir belge vermeye hazırım” diye konuştu.

Şengal 8 yıl önce IŞİD işgalinden kurtarıldı. Ancak şehir merkezi ve köyler IŞİD’in saldırı ve talanı nedeniyle büyük zarar gördü. Göç eden halk ise zarar gören evleri onarılmadığı ya da yeniden yapılmadığı için 8 yıldır kamplarda yaşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli