Anti Terör Birimi: Başkent Erbil’e balistik füzelerle saldırı düzenlendi

13-03-2022
Etiketler Erbil Kürdistan Bölgesi ABD Füze Saldırısı Terörle Mücadele Kurumu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi (CT), başkent Erbil’e yönelik saldırının Irak ve Kürdistan sınırları dışından balistik füzelerle yapıldığını duyurdu.

Bugün saat 01:06 sıralarında başkent Erbil’e 12 füze atıldı. Füzeler ABD’nin Erbil Başkonsololuğu yakınları ile Mele Omer Köyü ve çevresine isabet etti.

Konuya ilişkin Kürdistan Bölgesi Anti Terör Birimi'nden (CT) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi ve Irak dışından başkent Erbil’e balistik füzelerle saldırı düzenlendi” denildi.

Saat 01:00 sıralarında 12 füze ile gerçekleştirilen saldırının ABD’nin Erbil Başkonsolosluğunu hedef aldığı ancak herhangi bir can kaybına yol açmadığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Edinilen bilgilere göre füzeler Irak ve Kürdistan Bölgesi sınırları dışından, doğu yönünden fırlatıldı” denildi.

Başkent Erbil son iki yıl içerisinde dokuz defa füzelerle hedef alındı. Saldırılar daha çok ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait hedefler ve ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’na yönelik gerçekleşti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli