VİDEO - Peşmerge kendi yiyecek ve ihtiyaçlarını depremzedelere gönderdi

13-02-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Peşmerge Maraş depremi Yardım Türkiye Rojava Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Mergesor bölgesinde görev yapan 5113’üncü Çevre Koruma Birliği’ne bağlı Peşmergeler, Türkiye, Suriye ve Rojava’daki depremzedeler için başlatılan kampanyaya destek oldu. Peşmerge birliği, kendileri için gelen gıda ve ihtiyaçların bir kısmını depremzedelere bağışladı.

6 Şubat günü Maraş’ta gerçekleşen 7.7 ile 7.6’lık depremler Türkiye, Suriye ve Rojava’da büyük yıkıma yol açarken binlerce kişi hayatını kaybetti, milyonlarca insan etkilendi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti daha ilk saatlerde deprem bölgelerine yardım gönderirken tüm şehirlerde de depremzedeler için kampanya başlatıldı.

Erbil’in Soran ilçesine bağlı Mergesor kasabasındaki 5113’üncü Çevre Koruma Birliği’nde görev yapan Peşmergeler de kampanyaya destek oldu.

Rûdaw’a konuşan Mergesor 5113’üncü Çevre Koruma Birliği Komutanı Albay Hasan Halil, "Peşmergelerimiz ilk günden itibaren kardeşlik duygusuyla deprem bölgelerine yardım için gıda, erzak ve ihtiyaç malzemeleri toplamaya başladı" dedi.

Albay Hasan Halil, Peşmerge birliğinin, kendilerine giden pirinç, şeker, salça, çay, bakliyat ve diğer günlük ihtiyaçlarını deprem bölgeleri için ayırdığını söyledi.

Peşmerge birliğin basın işleri sözcüsü Mezher Said de, topladıkları 3 ton gıda malzemesini Soran’daki Kampanya Komisyonu’na gönderdiklerini belirtti.

Peşmerge birliğinin gönderdiği yardımlar, Soran ilçesinde toplanan diğer yardım malzemeleri ile birlikte deprem bölgelerine gönderilecek.  

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli