Kelle paçayla ün saldı

Süleymaniye (Rûdaw) – Evde yaptığı yemekleri açtığı lokantada müşterilere sunan Tara Usta, Süleymaniye’de ün kazandı.

 

Tara Abdullah (45) Süleymaniye’deki Tara Lokantası’nın hem patronu hem aşçısı. Yaptığı kelle paça ve yarma köftesiyle Süleymaniyelilerin damak tadına hitap edebilmiş.

 

Evde yaptığı yemeklerin lezzeti keşfedilince, küçük bir lokanta açmaya karar veren Tara Abdullah, müşterilerinin artmasıyla 6 kadını daha yanına alıp lokantayı büyütmüş.

 

Rûdaw’a konuşan Tara Abdullah, “Aile içerisinde bana kelle paça ustası diyorlardı. Kafamda hep bunu geliştirmek vardı ve elimin lezzetini dışarıya da taşımak istedim” dedi.

 

Tara Lokantası’nda geleneksel Kürt yemeklerinin birçok çeşidi ev yemekleri servis ediliyor. Süleymaniye Köftesi, Tırxene, yarma köfte, sarma bunlardan bazılar.

 

Tara Usta, “Yola iki kadın arkadaşımla çıktım ve küçük bir dükkanda başladım. Şimdi dükkanı büyüttük ve kendimle birlikte 6 kadın aşçı çalıştırıyorum. 3 aşçımız sabah, 3’ü de akşam çalışıyor. Ben ise sabah 9’dan gece 12’ye kadar burdayım” diye anlattı.

 

Erbil, Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’nin diğer illerinden de müşteri geldiğini söyleyen Tara Usta, “En çok kelle paça ve Süleymaniye Köftesi’ne talep var. Hatta bu köfteden yapan diğer lokantalardan gelip burada tattıklarında farklı ve lezzetli olduğunu söylüyorlar” diyor.