PKRK'de değişim; partinin ismindeki ‘İşçi’ çıkarıldı, logo değiştirildi

12-12-2022
Etiketler Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi Kürdistan Emekçiler Partisi Bapir Kamela
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi (Partiya Karker û Rencderên Kurdistanê) 3’üncü olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede partinin ismi ve logosu değiştirildi, genel sekreter belli oldu.

Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi (Partiya Karker û Rencderên Kurdistanê-PKRK) 3’üncü olağan Kongresi dün başkent Erbil’de 430 delegenin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kongrede Bapir Kamela yeniden Genel Sekreter seçildi.

Rûdaw’a konuşan Kamela, “Kongrede partimizin ismini değiştirdik. Artık ‘Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi’ değil, ‘Kürdistan Emekçiler Partisi’ olacak. Ayrıca partinin logosunu da değiştirdik” dedi.

Bazı parti üyelerinin yurt dışında olduğu için kongreye katılamadığını belirten Kamela, “Kongreye katılan bazı arkadaşlar da değişik nedenlerle oy kullanmadı. 408 üyenin oyu ile partinin 45 kişilik Genel Meclisi seçildi” bilgisini paylaştı.

Kadınların kongreye katılımının yüzde 15 düzeyinde olduğunu dile getiren Bapir Kamela, kadınlar için yüzden kota belirlemediklerini ve 4 kadın üyenin Parti Genel Merkezi’ne seçildiğini söyledi.

Kürdistan Emekçiler Partisi Genel Meclisi bugün 4’ü yedek 15 kişilik başkanlık sekreteryasını ve 2’si yedek 7 kişilik politbüro üyelerini kendi içerisinde belirleyecek.

Kürdistan Emekçiler Partisi 1993 yılında “Çiftçi Hareketi” adıyla çalışmalarına başldı. 1 Şubat 1995 yılında hareketin ismi Kürdistan İşçi ve Emekçiler Partisi olarak değiştirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli