Fotoğraf galerisi

13-10-2022
17 Photos

Akre - İlçenin en önemli tarihi yapılarından biri olarak kabul edilen ve turizm açısından büyük önem taşıyan Akre Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına iklim koşulları nedeniyle ara verildi.

Kürdistan Bölgesi Şehircilik ve Turizm Bakanlığı tarafından 166 milyon dinar tahsis edilen Akre Kalesi’ndeki restorasyon çalışmaları, ilk aşama tamamlanmadan hava koşulları nedeniyle durdu.

Akre Arkeoloji Müdürü Hiwa Şemal, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, restorasyonda kullanılan malzemelerin özel olduğunu, bu nedenle havanın uygun ve sıcaklığın sabit olması gerektiğini söyledi.

Tadilatı tamamlamak için iki aşamaya daha ihtiyaçları olduğunu belirten Şemal, hükümetin başka bir bütçe ayırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şemal, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından biri anıtlara, diğeri kültürel nesnelere ayrılmış iki özel müze açmayı planladıklarını söyledi.

“Kışla” olarak da bilinen Akre Kalesi 1423 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edildmiş. İki kattan oluşan kalede her katta 15 oda bulunuyor. Ayrıca kalenin bodrum katında birkaç oda daha bulunuyor.

Foto: Bilind T. Abdullah / Rûdaw