Neçirvan Barzani: Eylül Devrimi, halkımıza yönelik zulüm ve baskının reddiydi

12-09-2020
Rûdaw
Etiketler Eylül Devrimi Neçirvan Barzani Mele Mustafa Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Eylül Devrimi’nin 59’uncu yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Bu tarihi devrimden öğrenilmesi gereken en iyi ders, mücadele, direniş ve zorluklara göğüs germenin yanı sıra, tek çatı altında bir araga gelerek tek amaç için çalışmanın yasal hedeflerimize ve özlemlerimize ulaşmanın yegane yolu olduğu gerçeğidir” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 1961'de başlayan ve 11 Mart 1970'de dönemin Irak hükümeti ile Kürdistan liderliği arasında Özerklik Anlaşması'na yol açan ve zaferle sonuçlanan Eylül Devrimi'nin 59’uncu yıldönümüne ilişkin bir açıklama yaptı.

Eylül Devrimi'nin 59’uncu yıl dönümünde, Kürdistan halkının haklarını korumak için devrim fitilini ateşleyen ölümsüz lider Mele Mustafa Barzani'yi, onunla birlikte mücadele eden devrimcileri anan Barzani, mesjında şu ifadelere yer verdi:

“Eylül Devrimi, dönemin Irak rejimi tarafından halkımıza dayatılan edilen zulmün, baskının ve acı gerçekliğin reddiydi. Bu nedenle, , farklı etnik, inanç ve toplumsal kesimlerden Kürdistan halkının tüm evlatları devrim bağyrağı etrafında bir araya geldi. Güçlerini birleştirerek hedefe ulaşılıncaya kadar durmadan ilerlediler ve bu da tarihi 11 Mart 1970 Anlaşması ile sonuçlandı. Kürdistan halkının meşru haklarını güvence altına alan bu anlaşma, halkımızın gelecekteki başarılarının temelini oluşturdu.

Bu tarihi devrimden öğrenilmesi gereken en iyi ders, mücadele, direniş ve zorluklara göğüs germenin yanı sıra, tek çatı altında bir araga gelerek tek amaç için çalışmanın yasal hedeflerimize ve özlemlerimize ulaşmanın yegane yolu olduğu gerçeğidir.”

Özgürlük, vatanseverlik ve direnişi ile yeni nesiller için her zaman bir ilham kaynağı olan bu büyük devrimi anarken; devrim uğruna şehit düşen tüm kahramanları, halkımıza umut tohumları eken ve asil hedeflerine ulaşmak için canlarını feda eden tüm kahraman Peşmergelerin anılarını selamlıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli