Asiacell'den SİHA saldırısında hayatını kaybeden çalışanına ilişkin açıklama

12-08-2023
Etiketler Süleymaniye SİHA Pencwin Bombalama Asiacell
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –  Süleymaniye’nin Pencwin ilçesinde dün SİHA’ların bombaladığı araçta hayatını kaybedenlerin Musul nüfusuna kayıtlı biri kadın 3 sivil oldukları öğrenildi. Asiacell Şirketi hayatını kaybedenlerden birinin çalışanları olduğunu açıkladı. 

Dün öğleden sonra 15.00 sularında Süleymaniye’nin Pencwin ilçesine bağlı Nalparez nahiyesi otobanında bir otomobil SİHA’larca bombalandı. Bombardımanda sonucu Toyota Corolla model araçtaki 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bugün Adli Tıp Morgunda yapılan otopsi sonucu araçta hayatını kaybedenlerin Musul nüfusuna kayıtlı Arap asıllı Hasan Ahmed, Ziyad Mustafa ve kızı Reyan Ziyad olduğu öğrenildi.  

Rûdaw'a konuşan Hasan Ahmed'in kardeşi Nizar Ahmed, kardeşinin Duhok’ta Asiacell Şirketinde teknik mühendis olarak çalıştığını arkadaşı Ziyad Mustafa'nın ise Musul’da ikamet ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Kardeşim, arkadaşı Ziyad'ın İran’da Tahran Üniversitesi tıp fakültesinde okuyan kızını karşılamak için Kürdistan Bölgesi ile Rojhılat sınırına gitmek için yola çıkmışlar. Arkadaşının kızını sınırda karşıladıktan sonra dönüş yolunda araçları bombalanmış.”

Öte yandan Rûdaw’a konuşan Asiacell Şirketi Genel Müdürü Hawkat Besam Seyid, Hasan Ahmed Keşmul’un şirketlerinde mühendis olarak çalıştığını doğruladı.

Asiacell’den açıklama

Öte yandan Irak'ın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Asiacell, bugün yayımladığı açıklamada, bombalamada hayatını kaybeden Musullu Hasan Ahmed Keşmul’un “şirkette uzun yıllar çalışan sadık bir üyesi” olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Keşmul’un İran’ın (Rojhılat) Sine vilayetinde sağlık koleji öğrencisi olan kızını karşılamak için Başmax sınır kapısına gittiği ve Musul’a dönüş yolundayken hedef alındığı belirtildi.

Süleymaniye Adli Tıp Morgu'nda tutulan Arap asıllı 3 sivilin gerekli işlemlerinin tamamlandıktan sonra Musul’da toprağa verileceği öğrenildi.

Rûdaw'ın Süleymaniye muhabiri Horvan Rıfat her 3 sivilin de Musul'un Berzenci bölgesi nüfusuna kayıtlı olduklarını belirterek, kimlik bilgileri hakkında şunları söyledi: 

"Hasan Ahmed 1974 yılında Musul'da dünyaya geldi. 2011 yılında çalışamaya başladığı Asiacell Şirketinde önceleri Musul şubesinde son bir kaç yıldır da Duhok'taki şubesinde teknik mühendis olarak çalışıyordu. Ailesi ile birlikte Duhok'ta ikamet etmekteydi. Araçtaki diğer iki kişinin ise Musul nüfusuna kayıtlı Arap asıllı Ziyad Mustafa ve kızı Reyan Ziyad olduğu öğrenildi. Reyan Ziyad'ın Tahran Üniversitesinde tıp öğrencisi olduğu belirtiliyor."

Bombardımana ilişkin henüz herhangi bir ülke veya taraftan resmi bir açıklama gelmezken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne(TSK) ait SİHA'ların bölgeyi sık sık bombaladığı biliniyor. 

Öte yandan geçtiğimiz Çarşamba günü de Süleymaniye-Dukan yolu üzerinde SİHA’lar bir aracı bombalamış, araçtaki Sirwan Lale Serhad isimli Halepçe nüfusuna kayıtlı bir sivil yaşamını yitirmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.