ZAHO - Axin'in katili 2 kız çocuğunun da faili olabilir

12-08-2022
Rûdaw
Etiketler Zaho Faruk Mirze Axin Duhok Cinayet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Zaho’da geçtiğimiz gün cenazesi bulunan Ezidi Kürt Faruk Mirze Halef’in katil zanlısı kayıp 6 yaşındaki Axin’i de öldürdüğünü itiraf etti.  Polis katilin 2 yıl önce kaybolan Rojavalı 2 kız kardeşin de faili olmasından şüpheleniyor.

Zaho ilçesine bağlı Hesen Reşo köyünde 42 yaşındaki Ezidi Kürt Faruk Mirze Halef ve 6 yaşındaki kızı Axîn kayboldu. Faruk Mirze Halef'in cesedi 8 Ağustos’ta Zaho'nun Bedara köyünde bir bahçede bulundu. Küçük kızı Axin ise kayıptı.

Duhok Polisi Serhildan Mahallesi'nde Faruk Mirze Halef'in katili zanlısının bir restronda yemek yerken yakalandığını açıkladı. Zanlının üzerinde çıkan bir tabanca ve kalaşnikof marka silaha da el konuldu.

Katil zanlısının babasının yanındaki 6 yaşındaki Axin’i de öldürdüğünü itiraf etti. Katil zanlısı küçük kızı gömdüğünü iddia ettiği yerde yapılan kazılarda  herhangi bir ceset bulunamadı.

Zanlının sürekli ifadesini değiştirmesi polisin de işini zorlaştırıyor.

Halef'in ailesinden Başkan Barzani'ye çağrı

Küçük kız Axin’in ölüm haberini alan Çem Mışko kampında yaşayan Faruk Mirze Halef'in ailesin de ise yas var. Axin’in annesinin feryatları yürekleri parçaladı. Anne 6 yaşındaki bir kız çocuğuna kıyabilmiş olmasına inanmak istemiyor. Sık sık sinir krizi geçiriyor.

Faruk Mirze Halef’in annesi Başkan Barzani’ye seslendi:

“Kak Mesud Barzani’ye sesleniyorum, elini öpüyorum. Lütfen bu çocukların hakkını onun yanına bırakma.”

Zaho’da Ezidi bir baba ve kızının öldürülmesi olayının duyulması ile birlikte Zaho’da mendil satarken kaybolan biri 9 diğeri 11 yaşında Rojavalı mülteci iki kız kardeşin dosyası yeniden açıldı.

Rojavalı iki kız kardeş iki yıl önce kayboldu

Kampta yaşayan Rojavalı ailenin Dinas Bedir(11) ve Rahaw Bedir (9) isimli  iki kızı yaklaşık iki yıl önce Zaho’nun en işle caddesinde trafikteki araçlara mendil saterken şaibeli bir şekilde kaybolmuştu. Aile Zaho’daki olay ardından kızlarının Faruk Mirze Halef ve kızı Axin’i öldüren zanlı tarafından kaçırılmış veya öldürülmüş olabileceğinden şüpheleniyor.

Rûdaw’a konuşan gözü yaşlı kızların annesi Şevin Ahmed Muhammed zanlıdan tek bir isteği olduğunu söylüyor:

“İtiraf etsin kızlarıma ne yaptı.”

Baba Bedir Ahmed ise kızlarını son iki yıldır çok aradığını ancak son olayla birlikte yaşadıklarına dair umutlarının kalmadığını söylüyor.

“Geçinemediğimiz için kızlarım mendil satıyordu. Onları çok aradım hiçbir zaman Yüce Rabbim’den umudu kesmedim. Ama son baba ve kızının öldürülmesini duyunca yaşadıklarına dair artık umudum kalmadı.”

Rûdaw muhabiri Haydar Doski’ye konuşan Zaho Polis Müdürü Nizar Süleyman, Rojavalı ailenin iki yıl önce iki kız çocuğunun kaybolması konusunda kendilerine başvurduğunu ancak tüm aramalara rağmen bulunmadığını söyledi.

Polis müdürü kamera kayıtlarında iki kız çocuğunun en son mendil sattıkları caddede Axin ve babasının katyil zanlısı tarafından arabalarına bindirdiğini tespit edildiğini dile getirdi.

Zaho Polis Müdürü daha önce yapılan soruşturmada zanlının iki kızı arabasına aldığını ancak daha sonra evlerine geri gönderdiği şeklinde ifade verdiğini, ispat olmadığı için serbest kaldığını sözlerine ekledi.

Katil zanlısının daha önce bir aşçının öldürülmesi suçlamasıyla cezaevinde yattığı en son  Rojavalı 2 kız çocuğunun kaçırılması olayı ile ilgili hakkında tutuklama kararı olduğu öğrenildi.

Ne olmuştu?

Zaho Bağımsız İdaresi'nde 4 Ağustos’tan beri kayıp olan Faruk Mirze Halef’in cansız bedeni bir arazide gömülü halde bulundu. Kendisiyle birlikte kaybolan 6 yaşındaki kızı ise aranıyordu.

8 Ağustos’ta  Zaho’ya bağlı Bedar Mahallesi’nde Faruk Mirze isimli vatandaşın bir bahçede gömülü cansız bedenine ulaşıldı. 42 yaşındaki Ezidi Kürt Faruk Mirze Halef  ve 6 yaşındaki kızı Axin’den 5 gündür haber alınamıyordu.

Rûdaw’ın aile yakınlardan aldığı bilgiye göre, Faruk Mirze, 4 Ağustos’ta kızı Axin’i de yanına alarak Bedar Mahallesinde gezmeye gideceğini söyleyip evden ayrıldı. O günden beri ikisinden haber alınamıyordu.

Zaho polisinin daha önce Bedar Mahallesi’ndeki bahçede bekçilik yapan şahsın ifadesine başvurduğu, ancak şahsın, “Mirze ve kızını görmediği” şeklindeki ifadesi üzerine serbest bırakıldığı öğrenildi.

Faruk Mirze'nin cansız bedeni, aynı bahçede yapılan arama sonucunda, elleri arkadan kelepçelenmiş, kafasında bir kurşun yarası ve toprağa gömülmüş halde bulundu.

2014’de IŞİD saldırıları nedeniyle Şengal’den Zaho’ya göç eden Faruk Mirze Halef ve ailesi, Çem Mişko Kampı’nda ikamet ediyordu.

Faruk Mirze Halef ve kızı Axin

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli