1 ton ve üzerindeki hayvanlar ikinci el otomobil fiyatına satışa çıkarıldı

12-07-2021
Rûdaw
Etiketler Hayvan pazarı Erzurum Kars Ağaç Ağrı Kurban Bayramı
A+ A-

Haber Merkezi - Erzurum, Ağrı ve Kars gibi hayvancılığın merkezi konumundaki illerde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarlarındaki hareketlilik arttı.

Erzurum ve Ağrı'dan Kars'a gelen besiciler, uzun emeklerle yetiştirdikleri hayvanlarını sabahın ilk ışıklarıyla getirdikleri hayvan pazarında iyi fiyatlara satabilmek için gayret gösteriyor.

Sıkı pazarlıklar sonucu besici ile alıcılar bazı hayvanların satışı konusunda anlaşırken bazılarında ise pazarlıklar sonuçsuz kalıyor. Renkli görüntülerin oluştuğu pazarda özellikle ağırlığı 500 kilo ile 1 ton ve üzeri hayvanlar ilgi görüyor.

Kurbanlık alan bazı vatandaşlar küçükbaş hayvanları otomobillerine alarak yolculuk yaptı.

Besiciler tarafından, her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ağırlıkları 1 ton ve üzerindeki büyükbaş hayvanlar ikinci el otomobil fiyatına satışa çıkarıldı.

Erzurum'da ağırlıkları yaklaşık bir ton ve bir ton 200 kilo olan "Paşa" ve "Kral" ismi verilen büyükbaş kurbanlıklar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Canlı Havyan Pazarı'nda en çok dikkati çeken kurbanlıklar oldu.

Her biri için 28 ila 35 bin lira satış bedeli belirlenen kurbanlıkları gören vatandaşlar da bu hayvanların fotoğrafını çekti.

Erzurum'daki besicilerden Mehmet Teymüroğlu, hayvan piyasasında fiyatların yüksek, işlerinin de iyi olduğunu belirterek, ellerinde hayvan kalmadığını söyledi.

Pazarda bekleyişleri sürüyor

Karslı besicilerden Serkan Karadeniz ise bölgedeki illerin Selim Canlı Hayvan Pazarı'na akın ettiğini, bu durumun önceki yıllara göre normal olduğunu ancak bayram yaklaştıkça yoğunluğun arttığını belirtti.

Yoğunluk yaşanan Ağrı Canlı Hayvan Borsası'nda kurbanlık satmaya çalışan besicilerden Murat Yıldırım da 6 büyükbaş hayvanı satmak için pazarda beklediklerini ifade etti.

Yakup Söylemez ise hayvanlarının bir kısmını sattıklarını diğerlerini de zarar etmeden satmak için bekleyişlerinin sürdüğünü anlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli