Raperin Bağımsız İdaresi'nde çıkan yangın 3 gündür devam ediyor

12-06-2024
Rûdaw
Etiketler Raperin Betwata yangın
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Raperin Bağımsız İdaresi'ne bağlı Betwata ilçesindeki dağlık alan ve vadilerinde çıkan yangın üç gündür devam ediyor.

Betwata ilçesindeki Newa, Belinge, Xelfe, Serdol, Çiwe ve Memiyawa köylerinde geçtiğimiz gün yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalelerine rağmen yangın üç gündür devam ediyor.

Sivil Savunma ve İtfaiye Müdürlüğü sözcüsü Yüzbaşı Ali Kadir, iki yaşlı çiftin yangından kurtarıldığını ve yangının bir kısmının kontrol altına alındığını söyledi.

Günlerdir bölgede etkili olan rüzgar nedeniyle yangın bölgede hızla yayılıyor.

Yüzbaşı Ali Kadir, yangının köylerdeki yerleşim yerlerine kadar ilerlediğini ifade ederek, vatandaşların can güvenliğini sağlamak için bazı köylerin boşaltıldığını ifade etti.

İtfaiye ekiplerinin dağlık alanlarda yangın söndürme çalışmalarında zorlandığın belirten Yüzbaşı Ali Kadir, “Bazı bölgelere girmek için helikoptere ihtiyacımız var, maalesef elimizde o bölgede çıkan yangınları kontorl etmek için yeterli ekipman yok” dedi.   

Yüzbaşı Ali Kadir’in aktardığına göre, Raperin Sivil Savunma ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışırken, bölge sakinlerinin büyükbaş hayvanlarını ve arı kovanlarını yangından ve dumandan etkilenmeleri için güvenli bölgelere taşıdı.  

İtfaiye ekipleri bölgede çıkan yangını kontrol altına almak için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Yüzbaşı Ali Kadir, bölgede çok sayıda buğday tarlası olduğunu ve şu ana kadar hasadın toplanmadığı bu nedenle yanıgının buğday tarlalarına ulaşmasına engel olmaya çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli