Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Avcı serbest bırakıldı

12-06-2021
Rûdaw
Etiketler Mustafa Avcı HDP Van
A+ A-

Haber Merkezi - Yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve beraberindeki 7 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturma kapsamında 8 Haziran’da Kocaeli, Diyarbakır, Van, Dersim, Balıkesir ve İstanbul’da belirlenen adreslere polislerce baskın yapılarak 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve beraberindeki 6 kişi emniyet ifadelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle Kocaeli 3’üncü Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Avcı ve beraberindekiler yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

MA’nın aktardığı habere göre, Avcı ve beraberindekilerin soyut iddialarla gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldıklarını aktaran avukat Ümit Avcı, “Cezaevi yapılanması içinde yer almak”, “Belediye çalışmalarına katılmak”, “Kooperatif  faaliyetlerinde bulunmak”,  “Kumbara kurup yardım kampanyası düzenlemek” gibi siyasi çalışmalarla karşılaştıklarını söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli