Başkan Barzani: Kürt düşmanları, Kürtlerin bölünmüşlüğünden faydalanıyor

12-05-2023
Etiketler Başkan Barzani Barzani Ulusal Anıtı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Barzani Ulusal Anıtı'nın açılışı için gerçekleştirilen programın ikinci gününde bir konuşma yapan Başkan Mesud Barzani, “Tarihimizin bir kısmı düşmanlar tarafından yazılmış ve birçok aşamada çarpıtılmıştır” dedi.

Kürtler arasındaki tansiyonu düşürmek istediklerini aktaran Başkan Barzani, Bağdat ile olan sorunların çözümü noktasında da umutlu olduklarını kaydetti.

“Kürt düşmanları, Kürtlerin bölünmüşlüğünden faydalanıyor” diyen Başkan Barzani, Barzani Ulusal Anıtı'nın Kürt milletinin tarihini korumak maksadıyla inşa edildiğini belirtti.

Başkan Barzani, “Düşmanlar zulmetmiş, halkımız da kendini savunmuştur” diyerek Kürt tarihinin Kürtlerin düşmanları tarafından çarpıtıldığına dikkat çekti.

Kürdistan Bölgesi’ndeki iç sorunların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Barzani, “Umarım siyasi partilerimiz bir araya gelerek düşmanın umutlarını yıkar” dedi.

Başkan Barzani, “Bu milletten öyle kahramanlar çıkmış, bu millet öyle mücadeleler vermiştir ki bu milletin tarihini çarpıtmak isteyenlere şaşırıyorum” diyerek güvenip inanılan değerler olduğu müddetçe tekrar tekrar ayağa kalkılabileceğini vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli